Suvi-Maria

annaprimavera-1493

Suvi-Maria Helin

Pilates -ohjaaja, sertifioitu Hypopressive-tekniikan ohjaaja ja kouluttaja, Flamencotanssija ja -opettaja, Bachelor of performing arts

Suvi-Maria Helin on Tampereelta lähtöisin oleva monipuolinen kehonhallinnan ja tanssin ammattilainen.

 

Kehonhallinta

Helin valmistui Pilates- ohjaajaksi vuonna 2005 Method Putkisto Pilates Instituutista, jossa hänen opettajinaan toimivat Jarmo Ahonen, Leena Rouhiainen ja Marja Putkisto. Tämän jälkeen hän on suorittanut myös Method Putkisto- syvävenytystekniikan ja MP Kasvokoulun ammattillisia opintoja.

Vuonna 2015 Helin kouluttautui Low Pressure Fitness Hypopressive- tekniikan ohjaajaksi Madridissa (International Hypopressive and Physical Therapy Institute) opettajinaan Low Pressure Fitness- harjoittelumetodin kehittäjät Tamara Rial ja Piti Pinsach. Helin on Suomen ensimmäinen Hypopressive- tekniikan ohjaaja.

Vuosien varrella Helin on täydentänyt ammattitaitoaan opiskelemalla useita erilaisia somaattisia menetelmiä kuten: Feldenkrais, Alexander-tekniikka, taiji, iyengar-, astanga- ja kundaliinijooga, autenttinen liike sekä kontakti-improvisaatio.

 

Tanssi & Taide

Helin aloitti tanssiopintonsa 8-vuotiaana klassisella baletilla. Harrastettuaan monia tanssilajeja hiphopista jazztanssiin, menetti hän lopulta sydämensä täysin flamencolle 13-vuotiaana. Rakkaasta harrastuksesta muuntautui pikkuhiljaa ammatti ja 90- luvun loppupuolelta alkaen Helin on toiminut niin flamenco-opettajana kuin tanssijanakin. Omien proketiensa lisäksi Helin on toiminut tanssijana mm. Kaari Martinin teoksissa.

Vuodesta 2005 alkaen Helin on viettänyt useita pitkiä opintojaksoja Espanjassa, täydentäen oppejaan Sevillassa sekä Madridissa alan huippujen johdolla.

Vuonna 2003 Helin sai BA-tutkinnon Turun taideakatemian (AMKK) Crossing Borders in Performing Arts-linjalta.

Vuonna 2011 hän suoritti Teatterikorkeakoulussa tanssi- ja liiketerapian perusopinnot.

Tällä hetkellä Suvi-Maria Helin opiskelee tanssi- ja liiketerapian maisteritutkintoa Barcelonan Universitat Autònoma yliopistossa.